Arlanda underlättar trådlös surf

Det ska bli lättare för flygresenärer att surfa trådlöst på Arlanda. Ett nytt nät ger täckning över hela flygplatsområdet, utan krav på något särskilt abonnemang.

Luftfartsverket har nu gjort det möjligt för resenärer på Arlanda, Bromma och ytterligare 14 flygplatser i Sverige att koppla upp sig trådlöst mot internet utan särskilda abonnemang.

Nätverket blir enligt Luftfartsverket det största trådlösa i Sverige som kan användas av både allmänhet och företag.

– Stockholm-Arlanda Airport vill vara centrum för kommunikationen i Skandinavien. Därför är det naturligt att vi nu utvecklat möjligheterna för resenärerna till trådlös uppkoppling mot internet på flygplatsen, säger Maria Wall Petrini, chef affärsutveckling, i ett pressmeddelande.

Tidigare har det trådlösa nätverket varit knutet till ett enda operatörsabonnemang med täckning på enstaka platser i terminalerna. Det nya nätet kan alla med en bärbar dator och ett nätverkskort använda, och nätverket har täckning över hela flygplatsområdet.

Den som inte har ett operatörsabonnemang betalar direkt med kreditkort på nätet eller genom att på de större flygplatserna köpa en voucher för 70 kronor per timme eller 100 kronor för två timmar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.