Aruba-chefen: ”Det finns ingen anledning att vänta på wifi 7”

nätverk Leveransproblem har fått många företag att välja bort wifi 6 för att i stället invänta wifi 7. Det är fel väg att gå menar Aruba.

Aruba-chefen: ”Det finns ingen anledning att vänta på wifi 7”

Det talas allt mer om wifi 7, den kommande generationen av standarden för trådlösa nätverk. Detta i kombination med försenade leveranser av wifi 6-utrustning har fått många företag att vänta in wifi 7 i stället för att uppgradera till wifi 6.

Det här är dock fel väg att gå om man ska tro Aruba, en leverantör av nätverksutrustning som ingår i HPE-koncernen. Dels kommer det att dröja länge, till någon gång under 2024, innan wifi 7-utrustning kommer att finnas tillgänglig och dels så innebär inte wifi 7 några stora prestandaförbättringar jämfört med wifi 6E, den senaste versionen av wifi 6-standarden.

Det finns ingen anledning att vänta

– Vi tror att wifi 6E kommer att bli den mest långlivade standarden i wifi:s historia. Det finns ingen anledning att vänta på wifi 7 när det finns så stora förbättringar tillgängliga redan nu, säger Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba.

Aruba menar att det krävs specialbyggda antenner och tillgång till frekvenser i 320 Mhz-bandet, något som i dag endast finns i 15 länder, för att företag ska kunna utnyttja den fulla potentialen hos wifi 7.

Däremot innbär dagens wifi 6E-standard stora förbättringar, bland annat när det gäller kapacitet och fördröjning, jämfört med tidigare generationer av wifi-standarden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.