Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Aruba lanserar en ny nätverksplattform med ai

Nätverk En molnbaserad nätverksplattform som stöds med ai. Aruba ESP ger från en central hub full kontroll och överblick över alla kopplade nätverk.

Aruba lanserar en ny nätverksplattform med ai

Coronapandemin beskrivs ofta som att den snabbat på digitaliseringen. Och på ett sätt stämmer det. I karantäntider och nedsläckning har vi varit tvungna att hitta nya sätt att kommunicera på samt lösningar som fungerar utan att behöva resa. Men allt är är inte positivt när det kommer till digitalisering för det.

I en undersökning som Aruba genomförde med 1 600 svarande it-chefer framgick det att 80 procent av verksamheterna skjutit upp genomförandet av it-projekt. Ett problem eftersom de samtidigt är i ett skriande behov av uppgradering för att klara av det nya flexibla distansarbetet.

En sak som ska råda bot på detta är den nätverksplattform som Aruba nu lanserar. Denna, kallad Edge Services Platform, ska förena och säkra företags olika nätverk – vilket då gör att det flexibiliteten av hemarbete går att kombinera med kravet på att verksamheten fortfarande bedrivs it-säkert.

Så vad skiljer då ESP från annat. Jo, bland annat så genomför den kontinuerlig ai-driven analys för att hitta problem innan de inträffar. Eller mer konkret, den analyserar nätverket och hur användare och enheter upp för sig. Och i kombination med historiska data tar ai:n fram rekommendationer som kan förbättra nätverken,
ESP har även en rollbaserad access, dynamisk segmentering och identitetsbaserad upptäckt av intrång. Något som ska säkra nätverken.
Att alla delar av nätverket övervakas genom ett enda gränssnitt, istället för fler från olika leverantörer – gör det även enkelt att hantera.

Den ny nätverksplattformen går antingen att använda lokalt eller som molntjänst. Den kan även användas för trådarna, trådlösa och SD-WAN-nätverk. Därtill baseras den på öppna standarder vilket gör att ESP kan användas och integreras med andra leverantörers produkter och tjänster.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter