Arubas accesspunkt hittar själv sin plats

Produkt En accesspunkt som räknar ut bästa positionen av sig själv. Det är vad Aruba lanserat nu och som de menar är den första i branschen.

Arubas accesspunkt hittar själv sin plats

I jakten på att täcka alla ”vita fläckar” i sitt nätverk behövs ofta flertalet accesspunkter. Men att installera dem kan vara tidsödande och dessvärre blir det ofta strul. Något som kan ge följdproblem att platsberoende applikationer inte funkar som tänkt.

För att råda bot på detta säger Aruba att de har den rätta prylen. En accesspunkt som själv hittar var den blivit placerad.

Accesspunkterna använder en kombination av inbyggda gps-mottagare, exakt tidmätning och smart programvara för att automatisera WLAN-installationerna. Därefter så hittar och uppdaterar den själv sin position kontinuerligt.

Placeringen av WLAN-infrastrukturen kan delas med Open Locate vilket då gör att verksamheter kan använda den för asset tracking, säkerhet och regellevnad. Därtill kan saker som styrning av fastigheter, appar för användare samt andra tjänster som kräver positionering användas.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.