Arubas kunder vill ha snabbare wifi

wifi Aruba Networks kunder ökar satsningarna på wifi, och övergången till den senaste standarden 802.11 ac går mycket snabbare än väntat

Med hjälp av standarden 802.11ac har trådlösa nät med gigabit-hastighet kunnat installeras. Och behovet verkar finnas. Aruba Networks ser att allt flera av deras kunder, både företag, skolor och myndigheter uppgraderar sin nätverksinfrastruktur med standarden. Speciellt i Sverige är efterfrågan på kraftfulla nätverk stor.

– Den mobila arbetsplatsen har under lång tid vuxit sig allt starkare i Sverige. Att vi ser en så pass snabb övergång till 802.11ac innebär att företag och organisationer förbereder sig för ett ännu större användande av trådlösa enheter, säger Maria Tiderman, Sverigechef på Aruba Networks.

Leverantören menar också att man ser en snabbare övergång nu, än när 802.11n introducerades.

Aruba märker av ökningen men även Gartners vd Nick Jones nämnde det som en betydande mobil trend att ta hänsyn till de kommande två åren. Han menade att det kräver att företagen ser över sin wifi-infrastruktur och ser till att den håller måttet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.