Ascom säkrar telefonin på sjukhus i Västergötland

Affärer Nu har vården i Västergötland en samlad plattform med funktioner för larm, meddelande och telefoni. Borås, Skene och Alinsås är sist ut i installationen av ip-dect från Ascom.

Senast var det nya Karolinska, nu följer sjukhusen i Borås, Skene och Alingsås efter och köper trådlös kommunikationsteknik från Ascom. Tidigare har de övriga sjukhusen i landstinget i Västra Götaland köpt och implementerat en liknande lösning.

– I och med detta har alla sjukhus inom landstinget i Västra Götaland en enhetlig plattform för telefoni, meddelanden och larm, säger Daniel M Andersson, Ascoms kundansvarige för sjukhus i den västra regionen.

w2ayc9a0fiyur5tpdtqhtq
Ascom d62 är den telefon som kommer använda i installationen.

TDC har ansvar för it-infrastruktur och integration sedan tidigare. Nu ska totalt 16 000 medarbetare använda sig av en ip-dect lur, Ascom d62, som är speciellt framtagen med hänsyn till arbetsmiljön på sjukhus.

Larm- och meddelande funktioner kommer att integreras med sjukhusens ip-växlar från Cisco. Implementationen är igång och ska vara klar innan 2014s slut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.