Ascoms vårdmobil vinner designpris

Mobiltelefoner Ascom Myco, en smartphone specialanpassad för vården prisas för sin design vid årets Red Dot award.

Ascoms vårdmobil vinner designpris

Ascom vinner för andra året i rad pris vid designtävlingen Red Dot award. Det är deras smartphone Ascom Myco som vunnit ett hedersomnämnade ”honourable mention” för sin nyskapande specialanpassade design.

Specialdesignad för vården

Ascom Myco är anpassad för att användas inom vården och de krav på hygien och säkerhet som finns där. Den är utrustad med en liten display på ovansidan som gör det möjligt att läsa meddelanden med telefonen liggandes i bröstfickan och en streckkodsläsare för identifiering av patienter och läkemedel. Telefonen är baserad på Andriod med Ascoms egen programvara Unite ovanpå. Myco är framtagen i samarbete med vårdpersonal

– Användarna är alltid mer intresserade av patienten än tekniken. Därför ska produkterna vara lättillgängliga och underlätta arbetet. Säger Rune Roed Schøler, produktchef på Ascom.

Fem tusen tävlande

Hundratjugotvå produkter fick hedersomnämnanden vid årets tävling, en relativt liten del av de totalt nästan fem tusen produkter från femtiosex länder som deltog i tävlingen. I den högre klassen “Red Dot: Best of the Best” fanns det 81 pristagare. Vid 2014 års tävling vann Ascom pris i klassen ”best of the best” för sin Telecare IP, en trådlös larmdosa i form av ett armband.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.