Asus gör världens första Padfone

Padfone? Jo, du läste rätt. Asus lanserar nu en hybrid som kombinerar funktionaliteten hos en Android-smartphone med surfplattans större skärm, stereohögtalare och bättre batteri.

Asus gör världens första Padfone

Asus Padfone består helt enkelt av en Android-smartphone inkapslad i en tablet som erbjuder 10 tums skärm för exempelvis videokonferenser, stereohögtalare och möjlighet att ladda mobilen när det behövs (plattan fungerar som ett utökat batteri). Plattan lär ha Android version Honeycomb, medan den smarta telefonen, som agerar hjärna och står för såväl operativsystem som kärnfunktioner, kör Gingerbread.

Enligt Asus ska såväl operativ som applikationer kunna röra sig sömlöst mellan mobilen och surfplattan när telefonen är dockad. Det innebär att ingen extra dataöverföring, installation eller kopiering behövs – all information som finns lagrad i smartphonen flyttar automatiskt till den större skärmen. Symbiosen lär också göra att plattan får stöd för mobilens 3g-funktioner, utan krav på ett andra sim-kort eller dubbla dataabonnemang.

Närmare tekniska specifikationer delar Asus ännu inte med sig av. Men det är kanske inte så konstigt. Padfone väntas nämligen nå marknaden först till julhandeln. Vad den så småningom kommer att kosta lär nog avgöra hur framgångsrik hybriden blir.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.