Atea hårdsatsar på säkerheten

Bransch Det blir allt svårare för kunderna att hantera it-säkerheten anser Atea och startar en helt ny affärsenhet med namn Atea Säkerhet. Robert Nilsson är chef för den nya enheten.

Atea hårdsatsar på säkerheten

Kunderna upplever att säkerhetsfrågorna blir allt mer komplexa, menar Atea. Därför samlar de all sin it-säkerhetspersonal under ett tak, med ett gemensamt namn, för att möta behoven. Avdelningen Atea säkerhet är ett team som består av 30 personer men som bolaget tror kommer växa de kommande åren.

– Jag vet av erfarenhet att många kunder haft svårt att värdera företagets information. Jag är övertygad om att vi får se en stor förändring. Vi går mot en fullständig digitalisering av affärsmodeller och processer och företagsledningarna måste se till att it-säkerheten inte brister, säger Robert Nilsson, som kommer att leda den nya enheten.

Atea säkerhet kommer att erbjuda produkter och tjänster som är anpassade för att kunderna ska kunna ta klivet in i den hybrida it-världen där publika och privata molntjänster blandas med den interna it-miljön. En stor utmaning menar Robert Nilsson:

– Säkerhetsfrågorna blir mer allt mer komplexa när kunderna väljer att blanda leveransmodeller och då ökar vår styrka som oberoende partner, säger Robert Nilsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.