Atea skruvar upp säkerheten med två nya tjänster

säkerhet Ska hjälpa företag att ta fram en holistisk bild över sin cybersäkerhet och upptäcka minnesbaserade attacker.

Atea skruvar upp säkerheten med två nya tjänster
Foto: John Resborn

It-företaget Atea är verksamt på många olika områden och cybersäkerhet är ett av dem. Nu lanserar man ytterligare två säkerhetstjänster i form av Cybersecurity assessment och Automated moving target defense.

– Cyberhotet fortsätter att tillta och vi vet från Nordeuropas största cio-undersökning Voister CIO Analytics för 2024 att svenska it-beslutsfattare har säkerhet som sitt främsta fokus. Det oavsett om man arbetar inom privat eller offentlig sektor. Därför ligger dessa lösningar helt rätt i tiden för att vi ska kunna stötta kunderna och ytterligare stärka deras skydd mot hoten från cyberkriminella, säger Carl-Johan Ekelund, team lead för säkerhet på Atea Sverige.

Cybersecurity Assessment är framtagen för att låta Ateas kunder ta fram en holistisk bild över hur man är rustade på cybersäkerhetsområdet. Tjänsten ger dig tillgång till ett underlag som sedan kan ligga till grund för strategiska beslut i det fortsatta cybersäkerhetsarbetet.

Enligt Atea kan underlaget användas både för att stärka it-avdelningens säkerhetsarbete och för att användas vid avrapportering till företagets ledningsgrupp.

– Med Cybersecurity Assessment får kunden en oberoende utvärdering av hur säkerhetsnivån ser ut inom samtliga säkerhetsområden. Våra säkerhetskonsulter verifierar kundens arbete och identifierar vilka insatser som kommer göra störst skillnad framåt för att ytterligare höja säkerhetsnivån. Resultatet blir ett viktigt underlag som kunden kan förhålla sig till i sitt fortsatta säkerhetsarbete, säger Carl-Johan Ekelund.

Den andra säkerhetstjänsten, Automated moving target defense, är framtagen för att kunna möta en typ av cyberattacker som traditionella säkerhetslösningar har svårt att upptäcka och sätta stopp för: minnesbaserade attacker med skadlig kod. Ateas nya tjänst kan upptäcka skadlig kod som lagras i arbetsminnet på en klient eller server och därmed förhindra en attack.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.