Återgången till kontoret: Globalconnect storsatsar på medarbetarnas hälsa

branschen Personlig tränare, kostschema och tillgång till en personlig samtalscoach. Det är några av de hälsofrämjande åtgärder som ska underlätta omställningen när coronarestriktionerna hävs.

Återgången till kontoret: Globalconnect storsatsar på medarbetarnas hälsa

I dag hävs coronarestriktionerna i Sverige, något som bland annat innebär att de som under lång tid arbetat från hemmakontoret har möjlighet att återvända till sin vanliga arbetsplats.

Exakt hur återgången till kontoren ska se ut och om vi kommer att se en permanent förändring av hur vi samarbetar framöver är frågor som diskuteras flitigt i många organisationer just nu.

På Globalconnect har man valt en strategi där man kommer att vara lyhörda inför personalens önskemål:

Har en prövotid framför oss

– Många längtar tillbaka till kontoret, och en del inte. Vissa känner att de jobbar mer effektivt hemma, medan andra gör det på kontor. I likhet med alla andra har vi inte alla svar på det perfekta arbetssättet framöver, vi kommer att ha en prövotid framför oss. Men vi tror på beslut långt nere i organisationen, säger Regina Donato Dahlström, vd på Globalconnect i ett pressmeddelande.

Globalconnect, och dess konsumentvarumärke IP-Only, har tagit fram en återgångsplan som bland annat innehåller en stor satsning på att öka medarbetarnas psykiska och fysiska hälsa. Man erbjuder bland annat samtalsstöd med en personlig medarbetarcoach från den digitala vårdgivaren Bluecall.

Stor och viktig investering

– Det här är en stor och viktig investering som syftar till att öka hälsa och välmående i organisationen samt ett sätt att utveckla vår identitet som arbetsgivare. Vi vill inte bara vara den operatör som investerar mest i nät utan också i oss som individer och företag, säger Regina Donato Dahlström.

Andra hälsofrämjande förmåner som nu införs är kostscheman och skräddarsyda träningsprogram som medarbetarna får tillgång till via en app.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.