Audiocodes lanserar ny video-bar för Teams

Kontoret En under av enkelhet och en enhet som täcker hela behovet. Så beskriver Audiocodes sin nya Androidbaserade videobar för Teams.

Audiocodes lanserar ny video-bar för Teams

Utbudet med video-limpor för Teams växer stadigt och allt fler kommer med operativsystemet Android. En nyhet som bockar i både dessa rutor är RXV81 från Audicodes. Denna ska locka med en full-HD-sensor, 5x zoom och sex mikrofoner – och beskrivs vara optimal för mindre rum. Att den har Microsoft Teams Rooms on Android lyfts fram som fördel, men företaget menar att man kan använda videolimpan som en ad hoc-lösning oavsett vilken UC-klient man vill använda.

Utseendemässigt handlar det om en ganska formtypisk avlång enhet med kamera i mitten. För de som tittar på denna enhet kan nämnas att den går att fjärrövetrvaka och uppdatera av it-avdelningen via Audiocodes enhetshanterare One Voice Operations Center.

Specifikationerna som sådana är habila och är jämförbara med exempelvis Poly Studio X30 och så är även priset. Ett stycke Audicodes RXV81 kostar ungefär 19 000 kronor.

Fakta

Specifikationerna Audiocodes RXV81

Kamerasensor: ultra HD 4k

Horisontellt synfält: 110 grader

Ljud: Full duplex, oljudsdämpning, motverkar akustiskt eko, separerar röst

Mikrofoner: 6x beamforming, upptagningsavstånd upp till 4,5 meter

Högtalare: 10 W

Interface: HDMI-utgång, USB-A, USB-C, Ethernet, wifi, Bluetooth 5.0

Operativsystem: Android 9.0, uppgraderingsförberedd för Android 12

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.