Avaya fortsätter skala upp IP Office

UC Funktioner för större företag flyttar in och kapaciteten växer åter igen när Avayas minsta kommunikationsplattform IP Office nu släpps i ny version.

När Avaya för ett år sedan släppte IP Office 9 fördubblades kapaciteten i ett slag till 2 000 användare spridda över upp till 36 kontor. En lika stor procentuell kapacitetsökning handlar det inte om nu men efter uppdateringen hanterar IP Office 2 500 användare och hela 150 filialer, vilket gör att den bör fungera även för exempelvis större butikskedjor.

– Vi har också lyft in funktioner som man tidigare bara hittat i våra plattformar i enterprisesegmentet, säger Avayas Nordenchef Jesper Larsen.

En nyhet som berör IP Office-användarna, men också användare av Avayas övriga plattformar, är att tillverkaren lanserar en ny uc-klient som ersätter de olika klienter man erbjudit tidigare, däribland annat One-X. Avaya Communicator som den nya klienten döpts till kommer att finnas för såväl vanliga datorer som mobila enheter och ger tillgång till alla de kommunikationskanaler som Avaya kan leverera. En av dem är den helt nya chatt-tjänsten Avaya Multimedia Messaging som hämtat inspiration från konsumentsfären med möjlighet att skicka både bild- och videomeddelanden. Även åtkomst till tillverkarens mötesbrygga Avaya Aura Conferencing ska vara integrerad i den nya appen för att göra telefonmöten enklare.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.