Avaya ansöker om konkursskydd – säkrar medel för rekonstruktion

branschen Vill genomföra en företagsrekonstruktion och ska redan ha säkrat ett tillskott på 780 miljoner dollar.

Avaya ansöker om konkursskydd – säkrar medel för rekonstruktion

För sex år sedan ansökte Avaya om konkursskydd enligt USA:s så kallade Chapter 11-regler och nu är det dags igen. Enligt Seeking Alpha har man planer på att genomföra en rekonstruktion av företaget, vilket man nu söker finansiering för.

Enligt uppgift har man säkrat en finansiering på 780 miljoner dollar, vilket ska ge goda möjligheter att genomföra en plan för att minska skuldbördan samtidigt som man utan avbrott kan fortsätta att betala leverantörer och sina anställda.

Planen ska ta 60 till 90 dagar att genomföra och minska den totala skulden med 75 procent. I dag uppgår den till 3,4 miljarder dollar.

– Att stärka Avayas kapitalstruktur är ett kritiskt steg för att fullt ut förverkliga vår transformation, och vi är glada över att gå vidare som ett välkapitaliserat företag med en av de starkaste balansräkningarna i vår bransch, säger Avayas vd Alan Masarek.

Avaya meddelar också att partnerskapet med Ringcentral har förlängts, vilket innebär att det sistnämnda företaget ska fortsätta att vara exklusiv försäljare av Avaya Cloud Office.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.