Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Avaya säljer för att undvika bankrutt

Affärerna Avaya annonserar att de gör sig av företagets nätverksdel för att få ordning på ekonomin och istället fokusera på kärnverksamheten.

Enligt Kevin Kennedy, vd och ceo på Avaya, kommer företaget framöver fokusera på uc-lösningar och kontaktcenter och genom att fokusera på dessa kärnområden kunna erbjuda kunder ännu bättre tekniska lösningar i framtiden.

Avaya har genomfört en rekonstruktion för att få ordning på finanserna och nätverksdelen kommer sannolikt att säljas till Extreme Networks som har lagt ett bud på omkring 100 miljoner dollar. Försäljningen genomförs via konkurskod i domstol, “Bankruptcy Court” i södra New York.

I pressmeddelandet från Avaya skriver Kevin Kennedy att det är positivt att företagets nätverksdel hamnar på ett företag som Extreme Networks som till skillnad från Avaya är ett företag med fokus på just nätverk.

Konkursförsäljningen av Avayas nätverksdel förväntas avslutad den 30 juni i år men om fler företag inkommer med bud i motsvarande nivå som Extreme Networks kommer en auktion att genomföras.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter