Avaya satsar på mobil ip-telefoni

Avaya och Nokia har tecknat avtal för att utveckla mobilitet inom ip-telefoni. Ett steg mot konvergens mellan fast och mobil telefoni.
– Vi ser ett stort behov av att använda applikationer för mobil ip-telefoni på de mest snabbväxande telefonerna, som exempelvis smart phones, säger Joachim Rystedt, Sverigechef på Avaya.

Avaya satsar på mobil ip-telefoni

Avaya har tecknat ett avtal med Nokia, för att leverera mobil funktionalitet till Nokias series 60-plattform, genom den ip-baserade mjukvaran Avaya Communications Manager. Användarna av series 60-plattformen kommer med hjälp av Avayas mjukvara att kunna dra nytta av lika hög funktionalitet på sina mobiltelefoner som vid fast telefoni, enligt företaget.

Detta inkluderar tillgång till funktioner som överflyttning av samtal, flerpartssamtal och användning kortnummer, samtidigt som användaren är tillgänglig på sitt kontorstelefonnummer. På så vis behöver användaren ett telefonnummer istället för både mobiltelefonnummer och kontorsnummer och kan flytta över samtal från kontorstelefonen till mobiltelefonen, utan att bryta samtalet, om man exempelvis är på väg att lämna kontoret. Användarna undviker då också att missa viktiga samtal till kontoret då de inte är på plats.

– Konvergensen från fast till mobil telefoni är ett viktigt steg för att utveckla erbjudandet inom mobilitet, säger Gerard Bruen, Direktör för divisionen Enterprise Voice Solutions på Nokia. Genom att göra Avaya Communications Manager tillgänglig på Nokias series 60-plattform, kommer vi att snabba på införandet av dessa telefoner på företagssidan och göra dem lättare för företag att installera och dra full nytta av mobilitetens fördelar.

Funktioner i Avaya Communications Manager kommer att vara tillgängligt som ett menyval på en mobiltelefon. Användarna får tillgång till funktionerna genom att ladda ned klientmjukvaran till telefoner baserade på Nokias series 60-plattform. Plattformens telefoner bygger på operativsystemet Symbian, som driver många av världens smarta mobiler.

Klientmjukvaran kommer att finnas tillgänglig under tredje kvartalet 2005 för utvalda telefonmodeller som baseras på series 60-plattformen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.