Avaya talar ut om Nortel-strategi, nästan

Avaya har uppdaterat sin produktstrategi efter förvärvet av Nortel Enterprise Solutions. Planen är att under närmaste tiden både integrera och fortsätta med Nortel-produktportföljen.

Avaya har i veckan offentliggjort sin så kallade roadmap, den produktstrategi som man avser implementera på kort och lång sikt. Uppdateringen av planerna är kopplade till det nyligen genomförda uppköpet av Nortels division Enterprise Solutions, som tillverkar växlar och nätverksproduker.

Avaya meddelar att man i huvudsak fortsätter på utstakad linje, där de Nortel-produkter man förvärvat utgör ett komplement till denna strategi. Detta innefattar ett integreringsarbete där Avaya ser till att båda företagens produkter kommer att fungera med varandra.

Aura blir stommen

Avaya lovar också fullt stöd och hjälp för de kunder som idag kör med Nortel-utrustning men som vill migrera till Avayas lösningar. Företaget puffar i det fallet för den egna växelplattformen Aura, som man anser utgör det naturliga uppgraderingsalternativet för nuvarande Nortel voice- och uc-kunder. Tillsammans med utvecklingsmiljön Avaya (tidigare Nortel) Agile Communications Environment utgör växeln enligt företaget också en plattform för utveckling och snabb utrullning av tjänsteorienterade arkitekturer för webbaserade kommunikation.

Inte helt tydligt

På småföretagarsidan meddelas att Nortel BCM blir kvar, men ska på sikt fasas ihop med Avayas IP Office. Satsningen på den öppna mjukvaruväxeln Software Communication System kvarstår också, likaså hela nätverksutbudet, där Avaya inte haft några egna produkter förrän nu.

Vad som är mer osäkert är hur man tänkt hantera den före detta Nortel-ägda portföljen på medellång och lång sikt. I de utlåtanden man gjort nämns till exempel ingenting om planerna för de kunder som kör Nortels enterprise-växel CS1000, en plattform som huvudsakligen används av stora verksamheter. Telekom idag tänker därför följa upp detta och återkomma med mer information om hur Avayas avsikter ser ut på längre sikt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.