Avgångsvederlag till 30 på Tre

Operatörer I början av veckan fick 30 anställda hos Tre erbjudanden om avgångsvederlag. De arbetar i olika delar av företaget.

Tres presschef Erik Hörnfeldt bekräftar uppgifter till Telekom idag om att 30 personer är på väg att få lämna sina jobb hos operatören. Han betonar samtidigt att det inte ligger någon dramatik bakom beslutet.

– Vi gör regelbundet en översyn för att säkra att vi har rätt personer i organisationen och rätt antal personer för det som behöver göras. Ibland kan det lösas med omplaceringar eller naturliga avgångar, säger Erik Hörnfeldt.

I det här fallet har de 30 berörda personerna erbjudits avgångsvederlag, efter förhandlingar med de fackliga parterna. Erik Hörnfeldt vill inte ge några detaljer om villkoren.

Avgångsvederlagen riktas till anställda i olika delar av verksamheten. Men ingen av de 30 arbetar i kundservicedelen, som normalt omsätter ganska mycket personal.

– Vi är fortsatt en stor anställare av arbetskraft och vi tar vårt ansvar som arbetsgivare, säger Erik Hörnfeldt.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.