Avskedad Telenor-chef polisanmäld

Den tidigare regionchefen för Västsverige fick i höstas lämna sitt arbete med omedelbar verkan, nu har Telenor också valt att polisanmäla mannen.

Det var efter att en internkontroll uppdagat att regionchefen under lång tid brutit mot företagets representationsregler som han fick sluta med omedelbar verkan. En källa uppger till Telekom idag att mannen avhystes från sitt kontor med hjälp av säkerhetspersonal. Regionchefen ska både ha representerat för högre belopp än tillåtet och kringgått företagets regler.

Med sig i fallet drog han också den dåvarande försäljningsdirektören som enligt Telenors informationsdirektör Annica Elmehagen gjort sig skyldig till bristande kontroll.

– Han har inte själv dragit nytta av det som skett men det var hans ansvar att kontrollera uppgifterna. Om det hade rört sig om en enstaka händelse hade det varit en sak men nu fanns det ingen tvekan om att han borde ha uppmärksammat det eftersom det pågått under så lång tid.

Bra kontrollsystem

Ti: Betyder det här att ni har dålig kontroll eftersom det kunnat pågå under en längre tid.

– Nej snarare tvärt om. Det var tack vare att vi har bra system för intern kontroll som det uppdagades. Vi tar det på stor allvar. Det är superviktigt att sätta ribban högt, speciellt som vi är ett globalt bolag med verksamhet i till exempel många utvecklingsländer. Då kan vi inte låta sådant här passera här i Sverige, säger Annica Elmehagen.

Efter avslöjandet genomförde Telenor en internutredning som nu resulterat i en polisanmälan mot den tidigare regionchefen. Exakt vilka anklagelser som riktas mot mannen vill inte Annica Elmehagen berätta.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.