Molnjättens oväntade drag – vill bygga privata 5g-nätverk

5g Amazon Web Services vill underlätta för stora företag som bygger privata mobilnätverk.

Molnjättens oväntade drag – vill bygga privata 5g-nätverk

Det var i samband med Amazon Web Services eget event Re:Invent som molnjätten förhandsvisade en ny tjänst som vänder sig till stora företag som vill driftsätta och hantera egna, privata mobilnätverk.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Tjänsten, som kallar AWS Private 5G, kommer inledningsvis att erbjudas till kunder på den amerikanska marknaden, men fler länder är att vänta enligt Fierce Wireless.

Tillhandahåller all hård- och mjukvara

Enligt AWS ska tjänsten ska göra det möjligt att driftsätta ett privat 5g-nätverk på dagar i stället för veckor. Allt man som beställare behöver göra är att berätta var nätverket ska byggas och vilken kapacitet man önskar. AWS tillhandahåller därefter den hård- och mjukvara som behövs.

– Du får alla fördelar med mobilteknik utan nackdelar som långa planeringscykler, komplexa integrationer och höga startkostnader, säger Adam Selipsky, som tillträdde som vd för AWS i maj.

Enkelt bygga ut kapaciteten

Om ytterligare enheter ansluts eller om trafiken ökar av andra orsaker är det enkelt gjort att anpassa kapaciteten utifrån detta enligt AWS. Kostnaden är inte avhängig hur många enheter som ansluts till nätverket, utan baseras endast på trafikkapaciteten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.