AWS och Nvidia utökar sitt ai-samarbete: ”Driver genombrott i en aldrig tidigare skådad takt”

AI Amazon Web Services och Nvidia meddelar nu att Blackwell GPU-plattformen kommer till AWS.

AWS och Nvidia utökar sitt ai-samarbete: ”Driver genombrott i en aldrig tidigare skådad takt”

Genom samarbetet tar man enligt bolagen ytterligare steg framåt när det gäller att påskynda inlärning och bearbetning för resurskrävande språkmodeller.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Kombinationen av Nvidias senaste superchip och molninfrastruktur från AWS kommer att hjälpa kunder i alla branscher att nyttja kapaciteter för artificiell intelligens i en ännu snabbare takt.

– Samarbetet mellan våra två organisationer går tillbaka mer än 13 år, när vi tillsammans lanserade världens första GPU-molninstans på AWS. I dag erbjuder vi det bredaste utbudet av NVIDIA GPU-lösningar för kunder, säger Adam Selipsky, vd på AWS. 

Oavsett bransch är säkerheten i ai-anvädningen av största vikt. AWS AI-infrastruktur och -tjänster har redan säkerhetsfunktioner på plats för att ge kunder kontroll över sina data. Den senaste kombinationen och integrationen av Nvidia- och AWS-tekniker i molnet utökar enligt molnjätten säkerheten ytterligare.

Dessutom kommer ai-superdatorsamarbetet mellan AWS och Nvidia som heter Project Ceiba att använda Blackwell-plattformen. Superdatorn kommer att kunna bearbeta 414 exaflop av ai – och få sexfaldig ökning av prestanda jämfört med vad som tidigare var planerat.

Det innebär en av världens snabbaste superdatorer. Den används av Nvidias interna forsknings- och utvecklingsteam som arbetar med att främja tillämpningen av ai för bland annat grafik och simulering, digital biologi, robotik och självkörande fordon.

– Ai driver genombrott i en aldrig tidigare skådad takt, vilket leder till nya applikationer, affärsmodeller och innovation inom olika branscher. Vårt samarbete med AWS accelererar nya generativa ai-kapaciteter och ger kunderna oöverträffad datorkraft för att tänja på gränserna för vad som är möjligt, säger Jensen Huang, grundare och vd för Nvidia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.