AWS samarbetar med ledande operatörer – ska bygga privata trådlösa nätverk

nätverk Molnjätten vill driva på innovationstakten och hjälpa företag att fatta rätt beslut när de bygger privata 5g-nätverk.

AWS samarbetar med ledande operatörer – ska bygga privata trådlösa nätverk

Amazon Web Services, AWS, är en av de ledande leverantörerna av molntjänster. Men man har många strängar på sin lyra – i slutet av 2021 lanserade man en ny tjänst för privata, trådlösa nätverk.

Nu berättar man om ett nytt samarbete, Integrated Private Wireless on AWS, som innebär att AWS infrastruktur och tjänster kombineras med 4g- och 5g-nätverk från ett antal stora operatörer.

AWS kommer att samarbeta med operatörer som Deutsche Telekom, Orange, T-Mobile och Telefonica.

Privata, trådlösa nätverk har seglat upp som en viktig tekniktrend, inte minst eftersom de underlättar för företag som vill koppla upp maskiner och annan teknisk utrustning på ett tillförlitligt sätt och samtidigt dra nytta av utvecklingen på ai-området.

– Med det nya erbjudandet kommer AWS att göra det enklare för verksamheter att navigera marknaden för privata mobilnät. Genom AWS-portalen kan kunderna enkelt utforska olika lösningar från medverkande telekomföretag, sorterade efter såväl branscher som olika typer av användningsområden, skriver Adolfo Hernandez, VP Global Telco Business på AWS, i ett blogginlägg.

– Från portalen kan kunder även kontakta det företag de vill samarbeta med, och få deras hjälp med att designa, leverera, driva och stötta de privata mobilnäten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.