Axis köper 2N

Affärerna Tjeckiska 2N tillverkar allt från växlar och gsm-gateways till ip-baserade intercom-system. Det är de senare som lockat svenska Axis att bli ny ägare till bolaget.

Axis köper 2N

Axis har länge varit framgångsrika på marknaden för ip-baserad videoövervakning men breddar nu verksamheten ordentligt genom köpet av 2N. Framför allt är det deras porttelefoner och intercomsystem som kompletterar Axis egen produktportfölj.

– Efterfrågan ökar när det gäller integrerade lösningar baserat på öppna standards som levererar ökad säkerhet. Tillsammans med 2N kan vi möta den efterfrågan, säger Peter Lindström, affärsutvecklingschef hos Axis Communications.

Varumärket 2N ska enligt Björn Hallerborn, kommunikationschef på Axis, leva kvar och några direkta förändringar av verksamheten är inte heller aktuella.

– 2N kommer att fungera som ett dotterbolag till Axis och ha kvar sitt huvudkontor och produktutveckling i Tjeckien.

Samordningen mellan bolagen ska till att börja med i första hand handla om försäljningskanaler men också kunskapsöverföring på tekniksidan.

– Vi kommer så klart ha ett nära samarbete på utvecklingsområdet, säger Björn Hallerborn.

I Sverige finns 2N redan representerade genom ett nät av återförsäljare och därför väntas inte affären innebära några större förändringar på kort sikt.

Hur mycket Axis fått betala för 2N är inte känt.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.