Axon en maxad mini

Mobilt Det är inte mycket annat än namnet som är litet hos ZTE Axon Mini. För vad sägs om triss i biometrik, tryckkänslig skärm på 5,2 tum och formgivning inspirerad av Boeing 787 Dreamliner.

Axon en maxad mini

Kinesiska ZTE hör till de riktigt stora mobiltillverkarna globalt men är i Sverige mest kända för sina lågprismodeller i Blade-serien. Kanske blir det ändring på det när de nu ger sig in i den högre mellanklassen med serien Axon och modellen Axon Mini som dyker upp här lagom till midsommar. Varför ZTE kallar en telefon med 5,2 tum stor skärm för Mini är svårt att förstå men gissningsvis beror det på att det finns ännu större modeller i serien på andra marknader.

Ett riktigt snyggt bygge är det i alla fall med skal i flygplansaluminium och mjukt avfasade kanter på skärmen – även själva formgivningen sägs ha hämtat inspiration från flyget och designen har tagits fram av samma företag som formgivit Boeings 787 Dreamliner.

Några saker som skiljer Axon Mini från andra telefoner i klassen är att den utrustats med flera olika varianter av biometrisk användaridentifiering. Fingeravtrycksläsare hittar man numera i ganska många telefoner men ZTE har också stoppat in en ögonscanner och möjlighet till röstigenkänning. Axon Mini har likt den senaste generationen Iphone också en tryckkänslig skärm som kan locka fram olika typer av menyer och funktioner beroende på hur hårt du pressar fingret mot den. Recensioner i internationell press gör dessvärre gällande att det fungerar ganska dåligt och att det bara finns begränsat stöd för tryckkänsligheten i telefonens appar. Trots att Android 6 funnits ute länge nu kör Axon Mini också version 5.1, vilket kombineras med ZTE:s eget gränssnitt Mifavor.

Innanför skalet sitter en hyfsat snabb processor från Qualcomm och det finns plats för ett andra sim-kort, tyvärr inte i kombination med minneskort eftersom de delar på en och samma plats.

Fakta

ZTE Axon Mini

• Mått: 143 mm x 70 mm x 7,9 mm

• Batteri: 2800 mAh

• Minne: 3GB

• Lagring: 32 GB + stöd för Micro SD-kort max 128 GB

• Processor: Qualcomm Snapdragon 616 Octa-Core 1,5 GHz

• Display: 5,2-tums 1920×1080 AMOLED FHD-skärm 423 PPI

• Kamera: 13MP PDAF huvudkamera, 8MP FF selfiekamera

• Plattform: Android 5.1

• Multi SIM läsare: 2 SIM kort/1 SIM kort + Micro SD-Kort

• Wifi: 4.0/Wifi 2.4/5G

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.