”Back to office boost” på Tre för att locka tillbaka till kontoret

Kontoret Restriktionerna är hävda och nu är det återigen dags för det nya normala. Men vad betyder det egentligen? För Tre är svaret att det är viktigt att få personalen att vilja komma till kontoret.

”Back to office boost” på Tre för att locka tillbaka till kontoret

Tidigare i veckan intervjuade Dagens industri Tres vd Haval van Drumpt. DI satte rubriken ”Alla Tre-anställda ska in till kontoret: ”Vår kultur är att jobba tillsammans”” . Det väckte en hel del reaktioner eftersom telekombranschen som helhet snackat sig varm för hybridarbete och arbeta där du befinner dig – och Tre därmed gick åt motsatt håll.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi kontaktade Cecilia Eriksson, hr-direktör på operatören, för att reda ut hur det ligger till.

Restriktionerna är hävda. Hur ska ni få tillbaka personalen till kontoret?

– Det ska kännas luststyrt och roligt att komma tillbaka till kontoret. Vi förstår att det är en omställning att ställa om efter två år av hemmaarbete. Därför vill vi att tröskeln att komma tillbaka ska vara så låg som möjligt och vi försöker underlätta genom att ha saker på plats på kontoret som gjorde att hemarbetet fungerade så bra. Vi har valt att kalla det ”Back to office boost”, till exempel har vi infört vår hundzon för alla hundägare och deras fyrbente vänner. Vi har också en successiv återgång som pågår fram tills första mars, allt sker inte från en dag till en annan, säger hon.

I branschen är hybrid-konceptet starkt. Hur ser det konceptet ut hos er i vår?

– Vi vill att medparten av ens arbete ska utföras från kontoret, men i samråd med sin närmsta chef finns det så klart utrymme för flexibilitet.  3Huset kommer att vara vårt vattenhål eller lägereld. Där får vi möjlighet att träffas igen för att lösa mer komplexa uppgifter och för att få energi, lära känna varandra bättre och utveckla nya tjänster och jobba nära varandra i projekt, säger Cecilia Eriksson och fortsätter:

– Samarbetet och utbytet mellan varandra är det som skapat den kreativiteten som på så många sätt driver oss som bolag framåt. Vi är mer innovativa, mer samspelta och snabbare på beslut och genomförande, det är vår största konkurrensfördel på marknaden. Samarbete mellan olika delar av bolaget skapar nya idéer och vi jobbar alla tillsammans mot flera gemensamma mål. Ingen ska känna sig ensam i sitt arbete och i ett bra samarbete på plats kan man snabbt fånga upp om något behöver extra stöttning eller avlastning.

Vad är främsta styrkan med kontoret för er?

– Vår superkraft är vår kultur och kärnan i den är att få träffas i verkliga livet och samarbeta, utföra kreativt arbete och ge energi till varandra! Vårt kontor vid Globen stod klart 2019 och är gjort för att det ska vara mycket liv och rörelse. Man kan själv välja vart man vill sitta och arbeta, vid ett skrivbord, i köket eller i en soffa. 289 rum och kök som är helt våra. På lunchen kan man välja om man vill spela biljard, pingis eller playstation. Det händer även mycket där, allt från teamevents och 3-fika varje onsdag till hundzon. Vi vill ju att man ska vilja vara i 3Huset för att det ger mer än att sitta hemma ensam och arbeta.

Hur mycket kommer du själv att vara på kontoret?

– Jag kommer att vara på kontoret större delen av tiden. Som ledare tycker jag att det är extra viktigt att vara tillsammans med teamet för att veta vad som är på gång i verksamheten och hur vi löser vårt uppdrag på bästa sätt. Personligen får jag mycket energi av kollegor och att bolla idéer och lösa saker tillsammans. För mig är det viktigt att vara en närvarande och aktiv del i laget.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.