Backman går till Tele2

Stefan Backman, ansvarig för Post- och telestyrelsens utredning Bredbandsstrategi för Sverige, lämnar PTS och går till Tele2. Tele2 är ett av bolagen som har haft mest synpunkter på rapporten.

Stefan Backman lämnade igår in sin avskedsansökan. Tjänsten på Tele2 tillträder han den 1 maj 2007. Till Telekom Online säger han att han därmed även har lämnat allt arbete med PTS bredbandsstrategi. Uppsägningen sker bara två veckor efter rapportens färdigställande och förfrågan från Tele2 fick han redan innan rapporten presenterades. Han säger dock till TKO att han inte fört diskussioner med Tele2 under arbetets gång och att rapportens innehåll inte påverkats av förfrågan.

Katarina Kämpe, strategichef och ställföreträdande generaldirektör på PTS, säger att Stefan Backman fick sluta arbeta med myndighetens konkurrensfrågor direkt efter att han hade berättat om Tele2s förfrågan. Hon påpekar att rapporten då redan var klar.

TKO uppger att det enligt PTS styrelseordförande Lars Bäckström kan finnas skäl för styrelsen att se över frågan om personal som besitter känslig information och som går direkt från myndighetsarbetet till någon av marknadens aktörer.

Konkurrenten Telia hoppas i en kommentar till TKO att Backmans arbete med bredbandsstrategin inte har påverkats av diskussionerna med Tele2.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.