Bahnhof blir ny mobiloperatör i Telias nät

Företagskundernas önskemål om mobila växelanknytningar får Bahnhof att hoppa på det mobila tåget.

Både privat- och företagskunder kan från och med den 19 december få mobila tjänster från Bahnhof, som blir den senaste i raden av operatörer som försöker sig på att bli fullserviceleverantör.

Sedan tidigare säljer Bahnhof växel som tjänst i form av ip-centrex, något som nu utökas med fullt integrerade mobila anknytningar. Som exempel kan man visa ett fastnätsnummer när man ringer från mobilen och ingå i olika ringgrupper och köer även som mobilanvändare.

– Vill man vara med och konkurrera med de stora operatörerna så är det genom att kunna erbjuda integrerade tjänster, säger affärsområdeschefen Bo Wigstrand.

Även privatkunderna kan få del av en del av växelfunktionaliteten för att enkelt kunna fördela samtal mellan familjemedlemmarna. Oavsett kundgrupp ingår ett utbud av extrafunktioner redan från början, bland annat möjlighet till call-back för att kapa roamingkostnader vid utlandsresor.

4g-data nästa år

Förutom mobiltelefoni kommer sortimentet av tjänster också omfatta mobilt bredband.

– Till att börja med blir det i form av 3g, men eftersom vi har valt att arbeta i Telias nät kommer vi också ha möjligheter att erbjuda 4g nästa år. Utbyggnaden av nätet går väldigt fort men vi vill vänta en bit in på nästa år tills den kommit lite längre med bättre täckning, fortsätter Bo Wigstrand.

Han tror starkt på att erbjuda olika former av mobilitet i kombination med fast internet via fiber.

– Under början av 2012 kommer vi att göra flera olika kampanjer, både till företag och privatpersoner, med den inriktningen, berättar han.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.