Bahnhof lanserar den snabbaste routern på marknaden

Router Den svenska internetleverantören har tagit fram en router för hemmabruk med en hastighet upp till 10 Gbit/s. Detta möjliggör höga hastigheter för hushåll som har flertalet enheter uppkopplade samtidigt.

Bahnhof lanserar den snabbaste routern på marknaden

I början av året uppgraderade Bahnhof sitt stamnät genom det hypermoderna ”Northern Light” som kan transportera data i en hastighet på 100 Gbit/s. Adderat till detta så tog internetleverantören fram flera tekniska innovationer i fibernätet så att privatkunder kunde komma upp i en hastighet på 10 Gbit/s.

Där och då blev man först i Sverige att erbjuda hastigheten till en större skara. Men vid denna tidpunkt fanns det inga datorer, routrar eller nätverkskort till försäljning med stöd för den hastigheten.

Snabbast på marknaden

Därför gav Bahnhof uppgiften till det kinesiska IKT-företag Huawei att utveckla en ny router som skulle klara av att leverera en snabbare internet. Och nu har man lanserat HN8255WS – den snabbaste routern för privatpersoner på marknaden – med en hastighet på 10 Gbit/s. Det betyder att man kan titta på streama, gejma och skypea i 3D, Ultra HD eller 8K – på en och samma gång om man så önskar.

10 Gbit/s eller 10 000 Mbit/s, erbjuds till de kunder som har villafiber, dedikerad lägenhetsfiber eller fiberanslutning via Stokab eller Skanova. Tjänsten ska också utnyttjas bäst via nätverkskabeln Cat 6a.x

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter