Bahnhofs växeltjänst blir mobil

Molntjänster Operatören Bahnhof, som de senaste åren stått på barrikaderna när det gäller integritetsskyddet på nätet, levererar också telefonitjänster. De utökas nu med mobila anknytningar som tillval i operatörens molnväxel.

Förutom sip-trunk för kundplacerade telefonväxlar erbjuder Bahnhof sedan länge också en molnbaserad växeltjänst. Den har fram tills nu bara hanterat olika typer av fasta anslutningar men nu utökas operatörens utbud med så kallat mex:ade anknytningar. Det innebär att mobilen blir en integrerad del i växeln med samma möjligheter att till exempel ringa interna kortnummer och att koppla samtal som en vanlig fast telefon. Mobilen får också ett vanligt fastnätsnummer utöver mobilnumret.

– Det är ett bra sätt att slippa lämna ut sitt mobilnummer utan att behöva använda dolt nummer, som ofta gör folk misstänksamma, säger Martin Larsson, chef för Bahnhofs telefonienhet.

De mobila anknytningarna driftsätts efter sommaren men ska gå att beställa redan nu.

Bahnhofs vd Jon Karlung har ofta stuckit ut hakan, inte minst i frågor som rör vilken information om kundernas kommunikation myndigheterna ska kunna få tillgång till.

– När en operatör hanterar känslig data måste våra kunderna känna att de är i säkra händer. Vi på Bahnhof har fokuserat på säkerhet och sekretess ända sedan starten 1994. I början framstod vi som rebeller, men idag är det exakt vad alla frågar efter. Vi har naturligtvis sett till att välja en telefonipartner som i likhet med oss själva förstår betydelsen av dataskydd, säger han.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter