Banhof misstänker anställda

Efter Antipiratbyråns razzia hos operatören Banhofs datapark har Banhof beslutat att stänga av två anställda för misstanke om olaglig verksamhet.

Trots att Banhof förnekar någon inblandning säger de att anställda kan ha handlat på eget bevåg. Två personer i personalen har nu stängts av i väntan på utredning och enligt Banhof har man vidtagit åtgärder för att förhindra liknande situationer i framtiden.

Vid tillslaget beslagtogs fyra servrar som fanns i Banhofs serverpark. Vad som finns på de beslagtagna servrarna har de inte fått någon information om. Från Banhof säger de att de inte fått veta något mer än det som står i de offentliga handlingarna från Stockholms tingsrätt.

Enligt uppgifter ska man på Banhof nyligen ha genomfört en inventering av sin serverpark och där upptäckt fyra servrar som inte fanns förtecknade på inventarielistan. De fanns i ett allmänt utrymme utanför den egentliga parken och Banhof säger därför att de inte kunde anses tillhöra serverparken. Man hade tänkt undersöka vem de tillhörde men det hanns inte med före tillslaget, hävdar de.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.