Barracuda vill göra distansarbetet säkrare

Säkerhet Barracuda Networks utökade Zero Trust-funktionalitet ska höja säkerheten när medarbetarna arbetar på distans.

Barracuda vill göra distansarbetet säkrare

Många anser att hybridkontoret är här för att stanna, men det nya arbetslivet kommer också med nya utmaningar och problem – bland annat är personal som arbetar på distans enkla måltavlor för cyberangrepp.

Nu utökar Barracuda Networks sin tjänst CloudGen Access med nya funktioner som ska ge användarna utökat skydd mot farligt innehåll på webben och hackarattacker. Funktionerna bygger på zero trust, vilket innebär att varje enskild användare och enhet måste verifieras för att få tillgång till företagets nätverksresurser.

– CloudGen Access ger säker åtkomst oavsett var användaren befinner sig. Med vårt Zero Trust-upplägg minskar vi riskerna och ökar samtidigt den övergripande säkerhetsnivån för våra kunder, säger Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Enligt Barracuda Networks ska funktionerna hjälpa företagen att skydda användare, applikationer, enheter såväl som andra kritiska resurser från cyberangrepp i form av exempelvis ransomware.

Säkerhetslösningen finns tillgänglig via både AWS och Azure marketplaces.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.