Batteritiden viktig för mobilabonnenter

Lång batteritid är den viktigaste funktionen hos en mobiltelefon för de flesta amerikaner. En undersökning av brittiska TNS Technology visar att mer än 75 procent av amerikanerna värderar en batteritid på 48 timmar som en nödvändig egenskap på en toppmobil. Även svenskar och tyskar värderar lång batteritid högt.

Undersökningen har genomförts i 15 länder och visar att amerikanerna, förutom batteritiden, värderar en kamera med hög upplösning och möjlighet till videoinspelning högt. Nästan 50 procent menade att en bra kamera var det näst viktigaste för en bra mobiltelefon. Man värderade också tillgången till Microsofts Office applikationer högt liksom stor minneskapacitet. Från TNS Technologys sida betonar man att mobilanvändarna har god insikt att en kraftfull kamera med många funktioner och applikationer också kräver en hög batterikapacitet för att fungera på ett tillfredsställande sätt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.