Bättre integration mellan telefoni, tv och internet krävs

Svenska folket stort intresse för ims-baserade tjänster, det vill säga nästa generations tjänster för telefoni, tv och internet över bredbandsnätet. Det visar en undersökning som Sifo genomfört på uppdrag av Tilgin.

Om man sammanfattar undersökningen, där 1 000 personer tillfrågats, så kan man säga att de tillfrågade generellt vill ha en bättre integration av olika tjänster, färre apparater att hålla reda på och teknik som enkelt anpassar sig efter användaren, inte tvärtom. Undersökningen visar bland annat att 72 procent av de tillfrågade vill ha en automatisk omkoppling från mobiltelefoni till fast telefoni när de kommer hem och 59 procent vill kunna använda tv:n eller telefonen för att övervaka och styra viktiga system som till exempel värme och larm. 75 procent vill också kunna ta ett samtal i den telefon som är närmast till hands, oavsett om det är mobilen eller den fasta telefonen.

Det finns också stort intresse för bättre integration mellan telefoni och tv. Hälften av de tillfrågade vill exempelvis att det tv-program man tittar på automatiskt spelas in om det avbryts av ett telefonsamtal.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.