Bättre koll i nya Telepriskollen

Nu uppdaterar PTS sin prisjämförelsetjänst Telepriskollen. Den nya versionen lovar göra det enklare för kunder att räkna ut kostnader för data, sms och mms.

Bättre koll i nya Telepriskollen

Enligt PTS kommer konsumenterna bland annat märka att det har blivit tydligare vilka begränsningar och blockeringar för dataanvändning i mobilen som finns i olika abonnemang. Hanteringen av samtalsminuter, sms, mms och mobilsurf ska också ha vässats och nu kan operatörer registrera tilläggstjänster i både antal och kronor.

Snabbjämförelsens fördefinierade användarprofiler Lite, Mellan och Mycket har samtidigt uppdaterats utifrån statistik från Svensk telemarknad och dialog med operatörerna för att ge en så rättvisande bild som möjligt av den totala månadskostnaden som tecknandet av ett avtal kommer att innebära.

Går att gräva djupare

Ytterligare en nyhet är att det i funktionen Min beräkning för mobiltelefoni numera är möjligt att fylla i antal sms och mms gjorda till utlandet. Kategorin bredband har dessutom delats upp och döpts om till Mobilt bredband och Fast bredband för bättre koll på enskilda poster.

Sedan PTS lanserade sin webbtjänst har många konsumenter också efterfrågat möjligheten att separera månadskostnader från etableringsavgiften, som är en engångssumma. I den nya versionen av Telepriskollen är detta infört i funktionerna Snabbjämförelsen och Min beräkning, där konsumenterna fyller i sina telefoni- och internetvanor för att se vad olika avtal kostar just för dem.

Fakta

Telepriskollen

Telepriskollen är en oberoende prisjämförelsetjänst som tillhandahålls av PTS med målet att hjälpa konsumenter att jämföra priser för mobiltelefoni, fast telefoni och internet. Operatörerna ansvarar själva för att uppdatera sina prisuppgifter, som sedan kontrolleras och publiceras av PTS.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.