Bättre täckning nästa steg för Tele2 och Telenor

Operatörer Tele2s och Telenors svenska samarbete kring 2g och 4g går in i nästa fas. Under de närmaste två åren ska de bygga ut för 90 procents yttäckning.

Bättre täckning nästa steg för Tele2 och Telenor

Operatörerna hävdar att samarbetets första stora mål, att i slutet av 2013 nå 99 procent av befolkningen med 4g-täckning, är uppnåt. Samtidigt täcks inte mer än 70 procent av Sveriges yta av det gemensamma bolaget Net4mobilitys 2g/4g-nätet idag. Men det ska det bli ändring på under perioden 2014 – 2016.

– Vi var först i Sverige med ett nationellt 4G-mobilnät och fokuserade då främst på att bygga täckning och kapacitet där människor bor och arbetar. Med dagens satsning tar vi nästa steg för ett mobilnät som ger uppkoppling och samtalstäckning oavsett var våra kunder befinner sig, säger Thomas Ekman, vd för Tele2 Sverige.

Satsningen handlar framför allt om att utöka antalet basstationer i Västernorrland, Västerbotten, Jämtland och Norrbottens län med drygt 140 procent. I övriga delen av landet ökar antalet basstationer med cirka 40 procent.

– Detta är en storsatsning som ska öka täckningen kraftigt i hela landet, men särskilt i norra Sverige, konstaterar Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!