Bättre täckning på tåget

Telia bygger ut 4g-nätet utmed sju av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor. Utbyggnaden är en del av ett avtal med SJ om både mobila och fasta kommunikationslösningar. Som bonus kan resenärerna räkna med bra täckning på tåget.

Bättre täckning på tåget

Det rykande färska samarbetsavtalet med Telia ska ge SJ en helt ny kommunikationsplattform med bland annat wan och lan på både nationell och regional nivå. Telia ska också förse järnvägsföretaget med mobil datakommunikation och tillsammans ska de inom ramen för ett gemensamt innovationsforum ta fram mobila lösningar för allt ifrån biljettbokning och betalning till reseinformation och underhållning för resenärerna.

Men i och med att Telia bygger ut mobilnätet för att uppfylla SJ:s interna behov får också resenärerna bättre möjlighet att kommunicera under resan.

– Att internet och mobilsamtal fungerar ombord på tåget är en av de viktigaste frågorna för våra resenärer. Tillsammans med Telia utvecklar vi spännande mobila lösningar som kommer både resenärerna och vår personal till godo, säger SJ:s vd Jan Olson.

Fakta

Sju sträckor berörs

De sju sträckor som får förbättrad internet- och mobilkapacitet är Stockholm-Malmö, Stockholm-Göteborg, Stockholm-Örebro norr om Mälaren, Stockholm-Örebro söder om Mälaren, Stockholm-Sundsvall, Laxå-norska gränsen och Nässjö-Falköping. Utbyggnaden sker etappvis och ska vara klar i december 2013.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!