Benny Anderssons tips för bra hybridarbete

Kontoret Benny Andersson är ansvarig för samarbetet kring till exempel Microsoft Team Room på Logitech. For Telekom idag trendspanar han kring vad företagen behöver tänka på för hybridarbetet.

Benny Anderssons tips för bra hybridarbete

Som ansvarig på Logitech så har Benny Andersson bra koll på vad som händer med videomötandet på svenska företag och vad som är på gång framåt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Här är hans saker som alla företag borde tänka på framöver.

1. Alltid hybridmöten

Det är många som är trötta på pandemin och längtar tillbaka till fysiska möten. Det är dock inte troligt att vi alla träffas samtidigt den närmaste tiden efter att pandemin har besegrats.

– Vi kommer att utgå från fysiska möten, men i inbjudan är det alltid med en videolänk också så att alla kan ansluta därifrån de är. Det är ju inte alltid värt att åka till till exempel Oslo för ett entimmesmöte varje vecka, utan det är bättre både för tiden och för miljön om man avstår en del resor, säger Benny Andersson.

Det här betyder att fler rum på företagen behöver utrustas med video. Kanske blir det också en revivial för en modern variant av den gamla telefon-kiosken.

2. Möten utan agenda

När vi inte träffas lika ofta fysiskt behöver vi ända umgås. Boka in möten för quiz, fika eller annan aktivitet som inte har direkt med arbetsuppgifterna att göra.

Det gör att vi behåller de sociala banden vi byggt upp genom åren och att vi känner en bra tillhörighet med de vi jobbar med.

3. Testa teknik i framkant

Det sker en enorm utveckling just nu hos de flesta leverantörer av framför allt mjukvaran. De exakta lösningarna som kommer lär vara häftiga, och de som prövar tidigt kommer att dra stor nytta av bättre möten.

En sak som kommer snart, hoppas Benny i alla fall, är att man kan lösa att alla i ett och samma rum i ett videomöte får en egen bildruta så att alla syns på samms sätt oavsett om du är med på distans eller på plats.

4. Ha personlig utrustning som fungerar överallt

En tydlig trend ju längre pandemin har gått är att fler utrustar sitt hemmakontor med till exempel green screens, fler kameror för olika vinklar och bra ljusförhållanden. Det lär fortsätta eftersom mycket av den här tekniken inte är så dyr att köpa in, men höjer upplevelsen och därmed möteskvaliteten rejält.

Inget vet, men mycket tyder på att framtidens arbete inte lär vara lika knutet till kontoret som tidigare. Därför är det smart att ha utrustning som är lätt att bära med sig och använda på många platser.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!