Bert Norberg lämnar Sony Mobile

Det blir allt mindre svenskt kvar i gamla Sonyericsson. Styrelseordföranden och tidigare vd:n Bert Norberg har lämnat bolaget.

Bert Norberg lämnar Sony Mobile

Ericssonveteranen Bert Norberg ersattes på ordförandeposten av Sony Mobiles nuvarande vd Suzuki Kunimasa den 22 januari i år, rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.

– Vi hade kontrakt fram till sista december. Jag var inte intresserad av att vara kvar, säger Bert Nordberg i en kommentar om beslutet till Rapidus.

Bert Norberg har varit styrelseordförande för Sony Mobile sedan i maj 2012 när han lämnade över vd-rollen till Suzuki Kunimasa efter att Sony tagit över hela ägandet för bolaget.

Allt mindre svenskt

Även om Sony Mobile fortfarande sysselsätter runt 2 500 personer i Lund innebär Bert Norbergs avhopp ytterligare ett steg bort från Sverige för Sony. Huvudkontoret har under året flyttats från Lund till Tokyo och i höstas fick 400 av de anställda i Lund lämna bolaget.

Under det senaste året har Bert Norberg fått en rad andra styrelseuppdrag vid sidan av ordförandejobbet i Sony Mobile. Bland annat är nu han ordförande i danska vindkraftsjätten Vesas och ledamot i styrelserna för SCA och Note. Fler uppdrag kan också vara aktuella framöver.

– Ja, men jag vill inte säga mer ännu, säger Bert Nordberg till Rapidus.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.