Billigare mobilprat till utlandet med ny tjänst från Orange

Orange Business Services öppnar nu sin globala rösttjänst ”Business Talk” för mobila användare. Oavsett vilken mobiloperatör som används kan företag spara pengar på sin internationella mobiltelefoni.

Den nya tjänsten är en förlängning av Orange Business Services globala rösttjänst, Business Talk, som är tillgänglig i drygt 100 länder och ger tillgång till det allmänna telefonnätet.

I dagsläget erbjuds företag i 22 länder, däribland Sverige, möjlighet att ringa billigt från mobilen till utlandet

Business Talk, som hittills varit orienterat mot fast telefoni, baseras på ip-konvergens och gör det möjligt för företag att spara pengar på sin fastnätstelefoni som hanteras via Orange Business Services globala ip-nätverk. Med lanseringen av den nya mobiltjänsten tar Orange Business Services klivet till ”fixed mobile convergence”, där fastnättelefoni och mobiltelefoni kör över ett och samma nätverk.

Tillgänglig för alla

– Den nya mobiltjänsten är öppen för alla företag även om man inte abonnerar på Business Talk. Tjänsten går ut till medarbetarna via sms, vartefter alla deras mobilsamtal till utlandet automatiskt dirigeras över på vårt nätverk. Användarna behöver inte göra något och märker ingen skillnad, men för företaget finns en signifikant ekonomisk vinst att hämta, säger Jan Aronson, chef för professional services Norden och Baltikum i Orange Business Services.

– Förutom den ekonomiska besparingen kan företagen också vinna stora administrativa fördelar med den nya tjänsten. Alla fakturor följs av en detaljerad rapport, som gör det möjligt att spåra kostnader och användning, helt ner till den enskilda medarbetaren och avdelningen. Denna genomskinlighet i kostnadsstrukturen efterlyses av många företag som idag inte har någon möjlighet att påverka omkostnaderna för mobiltelefoni, säger Jan Aronson.

Den nya mobiltjänsten kan användas på nästan alla typer av smartphones som stödjer Windows och Symbian. Tjänsten kommer inom snar framtid även stödja BlackBerry.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.