Bitströmstjänster fast i långbänk

Kammarrätten har beslutat att tillfälligt upphäva Post- och telestyrelsens beslut om vilka bitstömstjänster som Teliasonera ska leverera till sina grossistkunder. Det innebär att Telia kan agera som de vill till dess att målet är avgjort i domstol.

Post och telestyrelsen kräver att Teliasonera ska utöka och utforma sitt produktpaket av bitströmmar på ett sådant sätt att grossistkunderna inte diskrimineras (se länkad artikel).

Ärendet ligger för närvarande hos länsrätten. Men sedan Teliasonera fick avslag av länsrätten för sin ansökan om inhibition överklagade operatören till kammarrätten. I går meddelade kammarrätten att inhibition gäller tills ärendet är avgjort i domstol. Det innebär att Teliasonera inte behöver följa PTS senaste beslut.

Med stor sannolikhet kommer ärendet även att behöva avgöras av den numera sista instansen – kammarrätten – innan målet går till historien. Under tiden är det konsumenterna som blir lidande, enligt PTS.

– Vi är oförstående till att kammarrätten har inihibierat detta, konsekvensen är att delar av bredbandskunderna i Sverige inte får tillgång till konkurrerande erbjudanden, David Troëng, chef för konkurrensavdelningen hos PTS.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.