Blackberry får nordiska knappar

Nu ska det bli enklare att jobba med Blackberry-mobiler. RIM:s senaste modeller utrustas nämligen med ett nordiskt tangentbord.

Blackberry får nordiska knappar

Svenska användare har under lång tid fått nöja sig med olika mjukvarulösningar för att kunna skriva å, ä och ö på Blackberry-mobiler. Men nu vankas ändring.

Det nya nordiska tangentbordet blir tillgängligt på alla de senaste modellerna med Blackberry 7 och Qwerty-tangentbord: Bold 9900, Bold 9790, Torch 9810 och Curve 9360. Samtliga ska gå att köpa i Sverige, Norge, Danmark och Finland redan denna månad.

Senare i sommar sällar sig även Blackberry Curve 9320 till skaran.

Mer lokal anpassning

Utöver nordiskt tangentbord har Blackberry nyligen släppt ett flertal lokala appar. Exempelvis SVT Play, Svenska Dagstidningar, Tune In Radio, Tågtider, Reseräkning for Blackberry och Truecaller.

– Vi är glada över att förbättra användarupplevelsen för Blackberry-användare i Norden genom ett lokalt tangentbord och fler lokala appar. Vi fortsätter dessutom arbeta med utvecklare för att öka utbudet för den nordiska marknaden, säger Håkan Cronqvist, Nordenchef på RIM.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.