Blackberry gjorde vinst – men säljer färre telefoner

Bransch Blackberry, som under en tid haft det tufft, överraskade med vinst för det fjärde kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Försäljningen av telefoner och omsättningen sjunker däremot.

Blackberry gjorde en vinst på 28 miljoner dollar, drygt 250 miljoner kronor, det sista kvartalet i företagets brutna räkenskapsår som avslutades 28 februari i år. Siffran är högre än analytiker förväntat sig. Omsättningen har däremot tagit emot en tuff smäll under samma period – den minskade 32 procent ner till 660 miljoner dollar.

Ytterligare ett tufft besked för bolaget är att försäljningen av telefoner minskat. Under kvartalet såldes 1,6 miljoner Blackberry-telefoner. Samma kvartal ett år tidigare sålde företaget 3,4 miljoner telefoner.

På mjukvaruområdet som bland annat inkluderar Blackberrys svit för mobil administration, Blackberry enterprise server, ser företaget däremot en positiv siffra. Intäkterna på området ökade med 24 procent.

– Vårt fokus de senaste åren har varit att se över våra finanser för att skapa en tillväxtstrategi över tid, och investera i vår produktportfölj. Vi har nu god kontroll på våra marginaler och produktkartan har emottagits väl. Nästa steg är att fokusera på att stabilisera intäkter, säger vd John Chen i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.