Blackberry köper Good

Bransch Försäljningen av hårdvara går väl – milt sagt – sådär för Blackberry. Kanske ligger räddningen i att fokusera på mjukvara? Nu köper man Good Technology, en storspelare på marknaden för mobil administration.

Det var under fredagen som Blackberry offentliggjorde att man kommit överens med Good Technology om ett köp. Det är väl känt att Blackberry har en tuff tid bakom sig när det kommer till hårdvarutillverkning, och det har spekulerats om mjukvara i form av verktyg för mobil administration är det som ska få bolaget på fötter.

När man nu köper tidigare konkurrenten Good kommer man över ett antal produkter för mobil säkerhet och administration.

– Genom köpet av Good kommer Blackberry på ett ännu bättre sätt att kunna lösa ett av de stora besvären för dagens cio:er, att på ett säkert sätt hantera enheter. Precis som Blackberry har Good en stark närvaro bland företag och offentliga organisationer världen över, kommenterar John Chen, Blackberrys vd.

Köpesumman är 425 miljoner dollar, strax under 4 miljarder kronor, och beräknas vara helt slutfört under mitten av 2016.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.