Blackberry lägger ner i Sverige

Affärer Nyhetstjänsten Rapidus rapporterar att Blackberry lägger ner sin verksamhet i Sverige. Totalt hundrafemtio anställda berörs.

Blackberry lägger ner sina verksamheter i Malmö och Göteborg rapporterar Rapidus, det innebär att de drygt hundrafemtio personer som jobbar där får gå. De anställda informerades igår och enligt Hans Björkqvist, gruppchef på fackförbundet Unionen Sydväst, så var ingen förberedd på beskedet.

– Nej, vi hade inte hört något i förväg. Nu får vi sätta oss ner med våra medlemmar och gå igenom vad som ska hända. Det är många som hört av sig med frågor till våra rådgivare under dagen, säger Hans Björkqvist.

Det går fortsatt dåligt för Blackberry

Trots ett positivt resultat i den senaste kvartalsrapporten från mars så går företaget med fortsatt förlust. Förra året stängde Blackberry sitt Stockholmskontor men verksamheten i resten av landet som varit inriktad mot design och utveckling av användargränssnitt har varit relativt skonad från de stora sparpaket som företaget kommit med – tills nu. Globalt har Blackberry minskat personalen från 8 000 till 6 200 under det senaste året.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.