Bli din egen larmoperatör

Genom nya larmverifieringstjänsten Alarm View kan användaren själv hantera säkerheten och bli sin egen larmoperatör direkt i mobilen.

Bli din egen larmoperatör

Bakom idén står svenska nykomlingarna Run My Security. De har satt ihop en paketerad tjänst bestående av en kameradetektor, ett sim-kort för telematik, en smartphoneapp och tillgång till en webbportal där användaren själv kan skräddarsy önskade funktioner och parametrar.

– Vi är otroligt glada att kunna presentera Alarm View som vi är övertygade kommer att revolutionera marknaden för larmtjänster, säger Niklas Halldén, vd och en av grundarna till Run My Security.

Målgruppen är enligt honom privatpersoner, små butiker, restauranger och kontor som vill ha en kostnadseffektiv larmtjänst som på en gång är både lätt att tillgå och att installera.

Från Sverige till Europa

Vid exempelvis misstänkt inbrott får kunden direkt larm i telefonen, likväl som färska övervakningsbilder, och blir därmed sin egen larmcentral – istället för att ha en bemannad larmcentral till hands. Är larmet skarpt kan användaren i sin tur tillkalla väktare med ett raskt knapptryck.

– Som kund får du snabbt återkoppling om det händer något, onödiga utryckningar sparas och du har full kontroll över bilderna från kameran i larmtjänsten. Det är också enkelt att larma av och på, fortsätter Niklas Halldén.

Alarm View finns tillgänglig från och med 26 mars via larminstallatörer, larmgrossister och bevakningsföretag och erbjuds för både Iphones och Androidtelefoner. Initialt säljs tjänsten bara i Sverige, men man räknar med att kunna lansera Alarm View i de övriga nordiska länderna, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Frankrike under året.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.