Samsung hintar om ny teknik för trådlös laddning

Mobiltelefoner Nu spär Samsung själva på ryktena om att en ny typ av trådlös laddningsteknik kan komma redan i Galaxy S6.

Samsung hintar om ny teknik för trådlös laddning

Det har som brukligt florerat mängder av rykten inför Samsungs lansering av Galaxy S6, vilket vi i alla fall törs gissa aytt den kommer att heta. Läckta bilder uppges visa specifikationer och mått och allehanda experter är ”säkra” på hur den kommer att se ut och kosta. Böjda skärmar, kameror på 20 megapixel, oändligt kraftfullare processorer och glas runt hela telefonen är bara några av alla rykten som florerar.

Ett rykte som fått rejält med vind i seglen är att Samsung kommer att presentera en ny teknik för trådlös laddning i samband med att den nya telefonen släpps.

Vill skapa standard

Nu spär Samsung själva på dessa rykten. Igår publicerade man ett blogginlägg där man avslöjar att man arbetat på en ny trådlös laddningsteknik tillsammans med tre stora företag som är specialiserade på trådlösa batteriladdare. Samsung uppger att man ”demokratisera” tekniken bakom trådlös laddning genom att skapa en ny standard som andra tillverkare också kan anamma.

Samsung har i dagarna släppt ett antal nya reklamfilmer inför presentationen som äger rum den 1 mars under Mobile World Congress i Barcelona. Den ena avslutas med att en stor blixt visas, något som kan anses ha koppling till laddning.

På företagets Twitter har det också fyllts på med såväl bilder som filmer under hashtaggarna #TheNextGalaxy och #Unpacked. En bild visar en vy från en bil som kör i en tunnel. Mitt i bilden återfinns samma blixtsymbol tillsammans med texten ”Stop less. Dicover more”. Debatten går het i sociala medier, men de flesta tycks i alla fall vara ense om att det är stora nyheter på gång från sydkoreanerna.

Den som lever får se, som det brukar heta. MWC är bara någon vecka bort nu och Telekom idag kommer givetvis vara på plats och rapportera om de häftigsate och viktigaste nyheterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.