Blustar Web start på något nytt

Hänvisningssystem Aastra lanserar Blustar Web på den svenska marknaden. Den har brett stöd för smartmobiler och är första komponenten i den applikationssvit som blir nästa generation av CMG.

Blustar Web start på något nytt

Aastra Blustar Web är huvudkomponent i applikationssviten Blustar Collaboration Management, som idag känns igen som CMG. Den kan användas fristående eller tillsammans med de andra applikationer som Aastra lanserar under året: Attendant Agent, Inattend, Inconference och Virtual Reception.

Enligt tidigare uppgifter ska de här applikationerna inte enbart kunna köras mot Aastras egna växelplattformar, som MX-One, utan även fungera via sip tillsammans med andra växlar.

Det som nu kommer till de svenska kunderna med Blustar Web beskrivs som nästa generations närvaro- och aktivitetsapplikation. Den ger en överblick över anställdas närvaro och tillgänglighet i realtid med kalendersynkronisering och automatiserad närvaro- och aktivitetsbaserad samtalshantering.

För smartmobiler

Andra funktioner i Blustar Web är intuitiv katalogsökning, inkluderad fonetisk sökning, Den ger detaljerad närvaroinformation och har stöd för flera webbplatser och autentiseringsprotokoll, vilket gör det möjligt att ge samma service till interna och externa användare.

Blustar Web finns för samtliga smartphone-plattformar. det ska vara enkelt att sköta sin anknytning.
Blustar Web finns för samtliga smartphone-plattformar. det ska vara enkelt att sköta sin anknytning.

Blustar Quick är ett verktyg för användaren att skapa personliga genvägar till de vanligaste hänvisningskoderna, ställa in favoriter för snabbuppringning och ändra den egna tillgängligheten snabbt och smidigt.

Aastra trycker mycket på att Blustar Collaboration Management utvecklas i Sverige och i nära samarbete med kunder (se ruta intill). Man lyfter också fram det breda stödet för mobila enheter som den första applikationen har.

Blustar Web finns för Ios, Android, Windows Phone och Blackberry. Den är anpassad för alla standardwebbläsare för Windows och Mac OSX med responsiva egenskaper, vilket innebär att applikationen anpassar sig efter skärmens storlek.

Fakta

Fälttester som gjorde skillnad

Enligt Aastra har ett antal kunder i Sverige medverkat i långtgående fälttester under utvecklingen av Blustar Web. Ett av de företagen är verktygsståltillverkaren Uddeholms med 600 anknytningar vid sin huvudanläggning i Hagfors.

– De förbättringsförslag vi haft har tagits väl tillvara på, antingen genom att åtgärdas direkt under testets gång eller i kommande uppgraderingar. Ett exempel var att vi under fältprovet önskade och fick inlagt att ”vidarekoppla till röstbrevlåda” blev standardinställning under aktivitet, säger Mikael Liljemark, strategisk inköpschef vid Uddeholms AB.

Företaget har haft en egentillverkad telefonkatalog som användarna nyttjat, enbart telefonisterna har tidigare haft en variant av Aastra CMG.

– Vi ser flera fördelar med det nya systemet. Användarna kan själva i större utsträckning hantera sin telefoni via dator och smartphone, och lösningen för röstbrevlådan är enkel och smidig. Vi har också kunnat använda systemet för att underlätta vår interna posthantering, säger Mikael Liljemark, som nu planerar utöka lösningen till fler bolag inom koncernen och samtidigt dra igång utbildning och information om det nya systemet i Hagfors.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.