Böjd skärm med dyr prislapp

Smartphone Galaxy Note Edge har en böjd skärm som Samsung menar ska kunna effektivisera smartphone-användandet. Nu är det klart att den kommer till Sverige i december, priset är satt till 7 700 kronor.

Medan vissa i största möjlia mån försöker undvika böjda skärmar går Samsung den omvända vägen och presenterar en smartphone med för-böjd skärm.

Smartphonen det handlar om heter Samsung Galaxy Note Edge och presenterades på den stora IFA-mässan i Berlin tidigare i år. Det som är mest anmärkningsvärt på luren är att skärmen inte slutar på ovansidan, utan flyter ut över kanten på mobilen och skapar en skärmyta som kan ses även från sidan.

För multitaksaren?

Då är frågan, vad ska man ha på den böjda ytan? Samsung har tagit fram en egen lista med motivering: Den rundade skärmen ska till exempel ge bättre åtkomst till dina ofta använda appar, notiser och funktioner även när telefonens skydd är stängt. Den böjda delen av skärmen kan också användas till att exempelvis visa notiser samtidigt som du gör något annat på den större delen av skärmen. Samsung menar att man därmed aldrig kommer bli avbruten av inkommande meddelande eller e-post samtidigt som man är inne i en film.

Dyrgrip

Som prefixet Note antyder så kommer modellen med S-pen. Inuti sitter en fyrkärnig processor på 2.7 GHz, hd-skärmen är 5,6 tum med 2560 x 1440 pixlar.

Ram-minnet ligger på 3 GB och 32 GB vanligt minne där det även finns plats för sd-kortplats. Batteriet ligger på 3 000 mAh och det är Android 4.4 som ligger i botten.

Med följer också en hel radda mätande funktioner: accelerometer, gyroskop, pulsmätare, uv-mätare, barometer samt fingeravtrycksvläsare.

Lanseringsdatum i Sverige blir någon gång i december och det rekommenderade priset kommer att ligga på cirka 7 700 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.