Boklådor samlar nätleverans hos DGC

Nätverk Efter samgåendet med Bokia återvänder Akademibokhandeln till DGC som nätleverantör. De får nu helhetsansvaret för såväl lan som wan för hela kedjan.

Boklådor samlar nätleverans hos DGC

Det var fem år sedan Akademibokhandeln bytte bort DGC för att tillsammans med resten av KF-koncernen teckna ett gemensamt avtal kring wan och ip-vpn med Telia. Bokhandelskedjans lokala nätverk har Atea under perioden haft hand om.

– Men samgåendet med Bokia innebär att vi nu kan välja om vi vill utnyttja koncernavtalen, säger Akademibokhandelns chef för it- och affärsutveckling, Ola Toresten.

När det blev dags att upphandla nättjänster för den sammanslagna bokhandelskedjan föll valet åter på DGC vika också varit Bokias nätleverantör.

– Nu får vi en och samma leverantör av såväl wan som lan vilket ger en tydlighet i ansvaret för leveransen vilket var viktigt för oss, säger Ola Toresten.

Vilka villkor som gäller för det nya avtalet eller hur långt det sträcker sig vill han däremot inte avslöja.

– Men vi är väldigt nöjda och det innebär helt klart att vi sänker vår kostnadsmassa, konstaterar han.

– Det är roligt att avtalet innehåller drift av lan och wifi som tjänst. Vi ser ett ökat intresse för dessa tjänster, allt fler företag vill ha en leverantör som tar ansvar för datakommunikationstjänsten ända fram till slutanvändaren, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd på DGC.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.