Bonnier och Atomico investerar i Sinchrival

Bolagen Bonnier och Atomico investerar i en rival till svenska Sinch, Messagebird.

Bonnier och Atomico investerar i Sinchrival

För andra gången på bara några veckor investerar bolagen Bonnier och Atomico i samma bolag. Den här gången är det en rival till svenska Sinch, Messagebird.

Det holländska bolaget Messagebird, som grundades 2011, kallas nu för Europas senaste enhörning med anledning av den nya investeringsrundan där de tar in totalt 200 miljoner dollar, till en värdering på 3 miljarder dollar.

Messagebird löser komplexa kundärenden med världens första och enda Omnichannel Platform as a Service, OPaaS, som består av en rad verktyg som Inbox, Omnichannel Chat Widget och Flow Builder.

Restriktionerna under pandemin har ökat den globala efterfrågan på den här typen av tjänster, då en stor del av den kundservice som skett i butik och via callcenters nu flyttat online, samtidigt som en stor del av personalen arbetar på distans. Detta har accelererat Messagebirds utveckling från Communications Platform as a Service (CPaaS) till OPaaS.

–Jag vill leva i en värld där jag kan interagera med ett företag utan att behöva stå i kö och vänta. Messagebird bryter ny mark med OPaaS (Omnichannel Platform as a Service) – det hela baseras på idén att globala företag ska ha en friktionsfri kommunikation med sina kunder över hela världen genom den kanal som de föredrar. Den här senaste rundan är en bekräftelse på det finns en uppdämd efterfrågan bland kunder världen över som vill att traditionella företag tar steget in den nya värld som messaging-first genom omnikanal innebär, och vi har produkten för att hjälpa dem att göra just detta, säger Robert Vis, grundare och vd Messagebird.

Finansieringen ska användas för att tredubbla antalet anställda globalt och expandera på nyckelmarknader i Europa, Asien och Sydamerika.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!